Thuisstudie goede oplossing tijdens de crisis

Schoonheidsspecialist

Op woensdag 27 februari 2013 verscheen in de Metro en op Stagemotor.nl een artikel over de populariteit van de mbo-opleiding schoonheidsspecialist, de vakopleiding schoonheidsspecialist en de positieve kanten van het volgen van een thuisstudie.


27 februari 2013

Een van de populairste mbo-opleidingen is schoonheidsspecialiste. Voor vrouwen is het natuurlijk leuk om nieuwe dingen te leren over het uiterlijk en het toe te passen in de praktijk. Naast het thuis leren, heeft een thuisstudie nog meer positieve kanten.

De opleiding tot schoonheidsspecialiste is te volgen in een thuisstudievariant en ook
gewoon op verschillende scholen in vol- en deeltijd. Vooral de thuisstudie is nu erg in trek. De aanmeldingen stijgen hard, blijkt uit onderzoek van Metro.

Het beroep is goed te combineren met het zorgen voor kinderen. Daarom beginnen ook veel huismoeders aan een thuisstudie. Vervolgens kunnen zij hun werk gewoon thuis uitvoeren en de klanten thuis ontvangen. Daarnaast hoeven ze geen oppas te betalen wanneer ze moeten werken of studeren. Perfecte oplossing dus.

Bij het NTI melden zich steeds meer cursisten voor de opleiding tot schoonheidsspecialiste.

“In de afgelopen twee jaar stak deze studie er qua aanmeldingen met kop en schouders bovenuit. Binnen 24 maanden kun je deze opleiding bij ons afronden. Herintreders en huisvrouwen kiezen voor deze mogelijkheid. Dit beroep is namelijk makkelijk te combineren met de zorg voor een gezin”, zegt een woordvoerder. Ook viel de keuze de afgelopen twee jaar vaak op de studie tot pedicure. “Die markt lijkt nu wel bijna verzadigd.” Op Hbo-niveau zijn vooral de opleidingen HBO Rechten en HBO Toegepaste Psychologie populair.

Bron: Metro, Stagemotor.nl

2 reacties op “Thuisstudie goede oplossing tijdens de crisis

 1. Zelf heb ik ook een thuisstudie gevolgd maar wat ik er zelf wel aan merkte is dat je wel echt gemotiveerd moet zijn. Heb je misschien tips voor mij hoe ik zo gemotiveerd mogelijk kan blijven? Ik vind het lastig om door te zetten.

  • Beste Willjan,

   Motivatie is inderdaad belangrijk voor een thuisstudie. We hebben een aantal tips om het studeren thuis gemakkelijker en leuker te maken. Hopelijk heb je er wat aan!

   – Als je van het plannen bent, kan het helpen om een planning te maken. Het geeft je een goed gevoel als je aan het einde van je studiedag een ‘to do’ kan afvinken!
   – Studeer niet lange uren achter elkaar, maar neem ook pauzes. Je kunt in de pauzes het beste even bewegen, bijvoorbeeld een blokje om lopen of boodschappen doen.
   – Als je snel bent afgeleid, zorg dan dat je in een rustige omgeving studeert. Zonder dat je gemakkelijk wordt afgeleid.
   – Zet ook je mobiel op stil of leg je mobiel op een andere plek.
   – Ben je tijdens het studeren onrustig? Het kan rust geven als je studieplek goed is opgeruimd.

   Veel succes!
   Groeten, NTI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *